Foodfilm maken

Wij maken de foodfilm voor jou: kookvideo’s, receptvideo’s, reclamevideo’s en meer. Met onze eigen studio’s, de juiste mensen en techniek zorgen we voor het beste resultaat. We leveren maatwerk voor reclamebureaus, fabrikanten en supermarkten, inclusief scripts, storyboards en decors. We hechten ook veel belang aan het minimaliseren van voedselverspilling door slimme organisatie tijdens de opnames.

Verleidelijke Foodfilms die het water je in de mond doen lopen

Als je een foodfilm laat maken, moet het eindresultaat ervoor zorgen dat het water de kijker in de mond loopt. Of het nu gaat om het bereidingsproces van een compleet gerecht, een kant-en-klaar food product of een smakelijke cocktail… de kwaliteit, versheid, aantrekkelijkheid en smakelijkheid moeten van het scherm afspatten.

Ontdek ons specialisme in het maken van smaakvolle foodfilms

Een foodfilm maken is een specialisme. Het maken ervan vergt ervaring, productkennis en de juiste apparatuur.

Die combinatie hebben we in huis, zodat we opdrachtgevers van A tot Z kunnen helpen. De eigen studio’s, met belichting en camera’s die ervoor zorgen dat het voedsel er gelikt uitziet, staan tot je beschikking. Inclusief onze experts.

Een onweerstaanbaar product dat schreeuwt om gekocht of bereid te worden!

Voor de promotie van een voedingsproduct is een foodfilm hét aangewezen middel. De etenswaren staan centraal, activeren alle zintuigen en schreeuwen erom gekocht of bereid te worden.

Er zijn legio mogelijkheden: van commercials tot kookvideo’s en instructievideo’s. Maar het product of gerecht speelt de hoofdrol – en doet dat met glans.

Een foodvideo heeft een onschatbare waarde omdat het visuele aspecten, recepten en kooktechnieken combineert om kijkers te inspireren, te vermaken en te informeren over voedsel, en zo hun culinaire ervaring te verrijken.

Van kookvideo tot food reclames

Laat je culinaire visie tot leven komen met een veelzijdige foodfilmproductie!

Je kunt bij ons allerlei soorten foodfilms laten maken: van een kookvideo of receptvideo waarbij een kok de bereiding van een gerecht stap voor stap demonstreert en van commentaar voorziet tot een reclamevideo van een voedingsproduct voor bijvoorbeeld een fabrikant of een supermarktketen.

Ontdek de kracht van foodfilms voor bedrijven – van reclamecampagnes tot interne communicatie

We produceren foodfilms voor commercials, instructie, voor intern gebruik bij bedrijven.

Dat doen we voor reclamebureaus (waar de foodfilm vaak deel uitmaakt van een campagne), maar ook direct voor fabrikanten, groothandels en retailbedrijven.

Creatief partnerschap vanaf de start

Voor hen kunnen we vanaf het allereerste begin meedenken en bijvoorbeeld scripts, storyboards en decors maken.

Oogverblindend gerecht

We gaan altijd voor het beste resultaat: het product of gerecht is de ster van de show en moet er perfect uitzien. En vers!

De juiste kleur en presentatie maken het gerecht compleet

De juiste kleur is eveneens van belang. De hulp van een foodstylist of food dresser is daarbij vaak welkom. Een speciale robot kan worden ingezet voor het minutieus, gecontroleerd en stijlvol laten zweven van ingrediënten, vaak in slow motion in beeld gebracht.

Onze hoogwaardige studio’s bieden een onbeperkte creatieve speelruimte voor elk scenario

We beschikken over eigen studio’s. Die zijn zo lang beschikbaar als nodig is en alle omstandigheden kunnen worden gecreëerd. Alle denkbare decors en attributen zijn voorhanden, de techniek (beeld en geluid) is van topkwaliteit.

Klik hier voor meer informatie over de studio’s!

Geen voedselverspilling

Zo beschikken we over speciale camera’s die nodig zijn voor supermacro en superslomo. Datzelfde geldt voor de cameramensen en geluidtechnici. Maar de opnames kunnen uiteraard ook op locatie worden opgenomen. Bijvoorbeeld in een bestaande keuken.

Een belangrijk aandachtspunt tijdens de opnames is het tegengaan van voedselverspilling. Door de werkzaamheden slim te organiseren is op dat vlak meer mogelijk dan men vaak denkt.

Klantenverhalen

 • Een commercial gemaakt voor Pauwels Sauzen door Mamascreen.
  Pauwels Sauzen

  Commercial Pauwels Sauzen

  In de commercial voor Pauwels sauzen hebben de sauzen van dit Belgische bedrijf natuurlijk de hoofdrol. Er is een saus voor elke maaltijd, maar ook voor elke smaak. Of je nu een tussendoortje neemt of uitgebreid gaat lunchen…Pauwels Sauzen kan je dan altijd gebruiken.

  Bekijk project: Commercial Pauwels Sauzen
 • bedrijfsfilm gemaakt door Mamascreen voor JB Hydraulics
  JB Hydraulics

  Bedrijfsfilm JB Hydraulics

  In een bedrijfsfilm wil je alle facetten laten zien van het bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder? In deze video zie je waarin JB Hydraulics zich onderscheidt van de rest. Deze groothandel in hydrauliek componenten is een dynamisch bedrijf met verschillende soorten producten en services.

  Bekijk project: Bedrijfsfilm JB Hydraulics

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.