FAQ

Jij hebt misschien wel honderd vragen. Die beantwoorden we graag. Toch begrijpen we het ook als je niet meteen contact wilt opnemen. Daarom geven we graag alvast antwoord op de veelgestelde vragen. Heb je toch liever even contact? Leuk, wij ook!

Alvast kennismaken

Draaien jullie tv-commercials?

We draaien professionele commercials voor corporates om uit te zenden op landelijke televisie. Daarbij regelen we alles, van de productie tot en met de casting, styling en catering.

En doen jullie kleine(re) opdrachten?

Ja, we doen net zo goed kleinere opdrachten. Ons team van professionals dat werkt aan de grote opdrachten is namelijk ook individueel en in kleinere samenstelling beschikbaar voor kleinere projecten.

Ik heb geen groot budget: kan ik bij jullie terecht?

We werken voor ieder budget. Dat wil zeggen, als je zoekt naar professionals die uitblinken in hun video-vak. Wij hebben cameramensen, editors en audio-specialisten. We zijn geen verzameling zelfstandigen die van alles een beetje kunnen.

Wat kost een videoproductie?

We draaien social media video’s tot aan tv-commercials en virtual productions. Bovendien leveren we altijd maatwerk. Een commercial kost minimaal 20.000 euro, een bedrijfsfilm maken we vanaf zo’n 5.000 euro en een livestream kost ongeveer 3.500 euro.
We brengen je graag een vrijblijvend offerte uit natuurlijk, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Over de oplevering

Hoe krijg ik de video opgeleverd?

Je ontvangt kant-en-klare bestanden, die je meteen kunt bekijken en gebruiken. Bovendien delen we een link naar een online platform, waar je de video kunt bekijken. Je ontvangt de video doorgaans in .mp4-formaat, omdat dit de meeste mogelijkheden biedt voor gebruik.

Hoe snel kunnen jullie leveren?

We maken als het moet morgen al kennis (of vandaag nog, als je tijd hebt). Daarna gaan we zo snel mogelijk aan de slag. Dankzij een team van 15 video-specialisten kunnen we snel schakelen als er haast bij is.

Hoeveel feedbackmomenten zijn er?

We houden van feedback. Daarom plannen we meerdere feedbackmomenten, vooral tijdens de inhoudelijke eerste fase. De ervaring leert dat we op onze creatieve concepten vervolgens weinig feedback krijgen, omdat we goed begrijpen wat jullie belangrijk vinden.

Krijg ik ook de ruwe beelden?

De ruwe beelden gebruiken we om de video te monteren. Het ruwe beeldmateriaal bewaren wij. Dat maakt het op een later moment makkelijk om een video aan te laten passen als dat nodig is.

Waarom zou je kiezen voor Mamascreen?

Er moet niets, maar klanten waarderen ons om de verschillende videotechnieken die we beheersen. Sterker nog, als wij het niet kunnen is de kans klein dat je het ergens anders kunt laten maken. Bovendien werken we met 15 in-house professionals en hebben we onze eigen studio. We hebben het allemaal al eens gedaan en meegemaakt, dus zijn benieuwd naar jouw uitdaging.

Draaien jullie door heel Nederland?

Ja, we draaien regelmatig op locaties door heel Nederland. Dat doen we vanuit Rotterdam, dus daar zijn we vooral veel te vinden. Daarnaast werken we veel op locaties in Brabant en rondom Nijmegen.

Draaien jullie ook in het buitenland?

Ja, we vliegen de hele wereld over als dat moet. Sterker nog, dat deden we al regelmatig binnen Europa en ook de rest van de wereld vormt voor ons geen probleem. We weten wat erbij komt kijken om apparatuur in te checken en wat we op welke manier moeten aanmelden voor transport. Dankzij onze internationale ervaring is dat alvast goed geregeld.

Welke cameratechnieken gebruiken jullie?

We kunnen alles zolang het gaat om video, dus we passen ons moeiteloos aan jouw wensen aan. Denk je aan een animatie, een video of virtual production? We maken verhalen, we draaien commercials en we staan bekend om onze bedrijfsfilms. Als het met video te maken heeft kunnen wij het voor je maken.

Tijdens onze samenwerking

Hoe is jullie werkwijze?

We maken graag kennis, omdat we precies willen weten wie jullie zijn en wat jullie doen. Of we leren de eindklant zo goed mogelijk kennen, als we werken voor bureaus. Zodra we aan de slag gaan nemen we je graag mee in ons creatieve proces, bijvoorbeeld met veel feedbackmomenten. De oplevering maken we zo makkelijk mogelijk, met videobestanden die je direct kunt gebruiken.

Hoe groot is jullie team?

We werken met ruim 15 videoprofessionals, waarvan de meesten vast in dienst zijn. Dat zijn cameramensen, editors, audiospecialisten en andere creatievelingen. Dankzij ons in-house team op locatie in Rotterdam beschikken we over alle expertise en ervaring die jij zoekt.

Hebben jullie een eigen studio?

We hebben in Rotterdam ons kantoor én een eigen studio. Dat is ook direct onze favoriete werkplek. We hebben er alles en iedereen bij de hand, dus ook alle apparatuur en software.

Monteren jullie ook op locatie?

Als dat nodig is monteren we op locatie. En we komen natuurlijk even kennismaken voor bijvoorbeeld een bedrijfsfilm. Andersom werken art directors en anderen van bureaus waarvoor we opdrachten doen regelmatig bij ons op locatie. Dan zit je bovenop het creatieve proces en hebben wij alle apparatuur, software, expertise en ervaring bij de hand.

Met welke apparatuur filmen jullie?

We draaien video altijd met high-end camera’s. Het merk en type camera stemmen we af op het type video. Voor een green screen draaien we met Red-camera’s, omdat die tot in de kleinste details haarscherp zijn. Een dromerige commercial schieten we liever met een Arri-camera, omdat dit zachtere beelden oplevert met het typische speelfilm-effect.
Daarnaast draaien we ook met drones en gebruiken we de beste materialen voor licht, geluid, statieven en alles wat we verder nodig hebben.

Draaien jullie ook in slowmotion?

Onze camera’s zijn geschikt voor (super)slowmotion tot 400 frames per seconde (16x vertraagd). We kiezen de camera, de lens en de framerate op basis van het type video. Superslomo is soms prachtig, maar vereist ook meer licht. Als het een doel heeft passen we het toe.

Doen jullie de voice-overs?

We maken complete video’s, dus inclusief voice-overs als die nodig zijn. Een voice-over is bij ons altijd een native speaker, ook regionaal of zelfs lokaal. Jij ontvangt van ons een voorstel met meerdere voice-overs, zodat je altijd zelf de keuze hebt.

Voegen jullie muziek toe aan video’s?

Ja, we voegen op verzoek muziek toe aan video’s. Die muziek is bij ons altijd rechtenvrij en commercieel te gebruiken voor de productie die we maken. Wij doen de screening van library-muziek, voor een voorstel met muziek die er precies bij past.

Nog niet zeker wat je wil? Neem even contact op, we helpen je graag.

+31 10 202 34 88

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.