Timelapse laten maken

Ontdek de kracht van een timelapse! Onze robuuste cameraboxen zijn uitermate geschikt voor longterm timelapses in alle weersomstandigheden. Met ruim 6K resolutie en spiegelreflex-camera’s met high-end lenzen ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit. Leg het verloop van jouw (bouw)project vast voor later.
Onze experts monitoren dagelijks alle systemen door het hele land. Ook bieden wij de mogelijkheid om zelf live mee te kijken. Onze editors zijn gediplomeerd bewerkers van timelapses. Met toegevoegde animaties en eventueel extra (drone)opnamen maken we iedere timelapse extra boeiend om terug te kijken.

Timelapse video’s brengen traag verlopende processen tot leven

Door een timelapse te laten maken, wordt het mogelijk een langer durend proces versneld weer te geven. Bijvoorbeeld de bouw van een brug, verkeersstromen, de groei van een gewas of de opbouw van een beurs. De dynamische timelapse video is een echte blikvanger en maakt processen en veranderingen inzichtelijk die in werkelijkheid te traag verlopen om ze goed waar te nemen.

Mamascreen levert hoogwaardige timelapses voor diverse media met state-of-the-art apparatuur

We hebben veel ervaring met het maken van timelapses. Als losstaand item en als onderdeel van documentaires, bedrijfsvideo’s, presentaties enzovoort. Mamascreen beschikt altijd over de nieuwste apparatuur.

Dat geldt voor de camera’s en aanverwante technologie en voor de computers en software voor editing, montage, het toevoegen van graphics en de technische aanpassing voor de verschillende media: van telefoon tot computerbeeldscherm, van tv tot bioscoopdoek.

Ontdek de kracht van een timelapse

Timelapse is een veelgebruikte filmtechniek: vanaf een vast standpunt worden over een langere periode regelmatig foto’s gemaakt die achter elkaar gemonteerd een versnelde film opleveren.

Langdurige processen en langzame bewegingen worden zodoende verkort zichtbaar gemaakt. Dat levert tijdwinst en het ziet er nog flitsend uit ook. Letterlijk!

Een timelapse biedt de mogelijkheid om langzame en subtiele veranderingen in de tijd te versnellen en te visualiseren. Het onthult patronen, bewegingen en groei die anders nauwelijks waarneembaar zijn voor het menselijk oog. Het creëert een boeiende en meeslepende kijkervaring die ons perspectief op de wereld om ons heen kan veranderen.

Lange processen samenvatten

Wij zorgen voor een perfecte technische uitvoering

De techniek van motion timelapse is een uitgelezen kans om een proces dat een dag, maand of zelfs jaren duurt in één minuut (of korter) te laten zien. Maar met het versneld afspelen ben je er nog niet. Natuurlijk moet de technische uitvoering perfect zijn, maar vervolgens gaat het om de verwerking en het verhaal dat je wilt vertellen.

Als allround productiebedrijf weten we hoe je een boodschap verwerkt, bijvoorbeeld door animaties toe te voegen die uitleg geven aan wat de kijker ziet of door reportage-onderdelen in te lassen van mijlpalen. Denk aan de eerste paal, de installatie van grote onderdelen en de officiële ingebruikname.

Krachtige timelapse video’s: boeiend en verhelderend!

De ervaring leert dat een timelapse video handig is om snel uitleg te geven én om bezoekers van een website of social media te boeien.

Een timelapse laten maken door Mamascreen.

Een goede timelapse komt niet alleen online van pas

De attentiewaarde is niet alleen online hoog, ook tijdens beurzen, bedrijfspresentaties, bedrijfsvideo’s en informatiebijeenkomsten komt een timelapse goed van pas.

Hoogwaardig materiaal en scherp beeld

We werken met hoogwaardige (spiegelreflex)camera’s, die zorgen voor scherpe beelden en hoge resoluties van motion timelapses.

Een timelapse laten maken door Mamascreen.
Een timelapse laten maken door Mamascreen.

Monitoring op afstand

Onze apparatuur kan langere tijd zelfstandig functioneren in het veld. De units zijn weerbestendig en voorzien van zonnepanelen, waarmee ze hun eigen energie opwekken. Op afstand monitoren we de correcte werking en de kwaliteit.

360° timelapse

Een speciale vorm, waarvoor we zelf veel research hebben gedaan, is de 360° timelapse. Met deze techniek creëren we een overdonderde overall view in 3D. De techniek wordt inmiddels door YouTube ondersteund.

Een timelapse laten maken door Mamascreen.
Een timelapse laten maken door Mamascreen.

Combineer timelapse met VR

Zelfs virtual reality is ermee mogelijk, want met een VR-bril begeeft de gebruiker zich midden in de actie. Je staat in een gebouw, terwijl het om je heen verrijst!

Klantenverhalen

 • Een timelapse gemaakt door Mamascreen voor de Hoop Pekso.
  De Hoop Pekso

  Timelapse De Hoop Pekso

  Een timelapse kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan je een timelapse gebruiken om de gehele bouw van een mooi pand te laten zien. Maar je kunt het bijvoorbeeld ook inzetten om een kleiner gedeelte van de bouw te laten zien. Dit hebben we bij deze video voor De Hoop Pekso gedaan.

  Bekijk project: Timelapse De Hoop Pekso
 • Een timelapse gemaakt voor Pure Energie door Mamascreen.
  Pure Energie

  Timelapse Pure Energie

  Een timelapse kan op verschillende manieren gebruikt worden. Zo kan je het gebruiken om de gehele bouw van een mooi gebouw te laten zien of de bewegingen in een dynamische stad. Of in het geval van Pure Energie, de bouw van een aantal windmolens.

  Bekijk project: Timelapse Pure Energie

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.