Animatie

Uitleganimatie laten maken

Uitleggen in duidelijke (beeld)taal hoe jouw product of dienst werkt. Een uitleganimatie kan daarvoor een goede vorm zijn. Ons team bestaat uit animatoren met  zeer uitgebreide ervaring in de meest diverse stijlen. Denk bijvoorbeeld aan cartoon, frame-by-frame animatie of 3D-animatie. Per proces, dienst of product en de doelstelling die je hebt, adviseren we welke stijl het beste past. Wij maken jouw uitleganimatie boeiend en begrijpelijk.

Breng complexe verhalen moeiteloos tot leven met een uitleganimatie van Mamascreen

Wil je een complex verhaal duidelijk en eenvoudig overbrengen? Laat dan een uitleganimatie door Mamascreen maken! Bijvoorbeeld als animated infographic of in de vorm van een gesproken uitleg aangevuld met verhelderende en illustratieve tekeningen, cartoons en andere hulpmiddelen. Door de verhelderende combinatie van woord en beeld is een uitleganimatie een beproefd middel voor onder meer instructie en onderwijs. Voor jong en oud.

Maak indruk met heldere visualisaties, Mamascreen maakt het mogelijk

Kort, eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen, dat zijn kenmerken van onze uitleganimaties, ook wel animated infographic genoemd. We bedenken en maken allerlei soorten animaties die de boodschap ondersteunen en visualiseren wat de verteller zegt.

Mamascreen verzorgt ze van A tot Z, inclusief alle onderdelen, zoals infocharts, tekeningen, cartoons en andere al dan niet bewegende beelden worden de verbanden en achtergronden letterlijk inzichtelijk gemaakt.

Snelle en effectieve communicatie met impact

Met een uitleganimatie of infomercial kun je kort en krachtig tot de kern doordringen. Geef in begrijpelijke taal en ondersteund door beelden uitleg. Vaak is een video van nog geen minuut al voldoende. Daardoor is de animated infographic zeer geschikt voor online communicatie.

Bij een goede uitleganimatie versterken tekst en beeld elkaar. Je raakt de kijker tegelijkertijd op twee niveaus, daardoor begrijpt hij of zij beter wat je bedoelt én blijft het geleerde beter hangen

Een uitleganimatie biedt een compacte en visueel aantrekkelijke manier om complexe informatie te communiceren. Het helpt bij het vereenvoudigen van concepten, verduidelijkt moeilijke onderwerpen en vergroot de betrokkenheid van het publiek. Door middel van animatie kunnen boodschappen effectiever worden overgebracht en blijven ze langer bij de kijker hangen.

Van complexiteit naar helderheid

Mamascreen heeft een brede ervaring met allerlei soorten uitleganimaties

Samen met jou bedenken we de beste vorm en aanpak. Inclusief de stijl, het tempo, de achtergrondkleuren, de muziek en de uitwerking van de animaties die de gesproken (of geschreven) tekst ondersteunen.

Complexe processen makkelijk uitgelegd

De ene keer kiezen we voor een video die volledig uit animatie bestaat – bijvoorbeeld om een ingewikkeld proces stap voor stap uit te leggen.

Een persoonlijk tintje kan je animatie tot leven brengen

De andere keer werkt het beter als een persoon (bijvoorbeeld een medewerker van de opdrachtgever, een journalist of acteur) het verhaal vertelt. Dat maakt de video persoonlijker.

Maak saaie onderwerpen interessant

Tijdens de uitleg verschijnen om de verteller heen tekeningen, cartoons, sommen, infographics en infocharts in beeld. Die maken de video dynamischer en aantrekkelijker. Zo maak je complexe of zelfs saaie materie tóch interessant. Bovendien begrijpen kijkers de inhoud aantoonbaar beter en onthouden ze de informatie langer en gedetailleerder.

Met onze expertise en een strakke planning zorgen we voor een tijdige oplevering van uw project

We hebben alles in huis: eigen studio’s (maar het is ook mogelijk om op locatie te filmen), camera’s, licht- en geluidtechniek, apparatuur voor montage en nabewerking. Daardoor zijn we niet afhankelijk van derden, kunnen we een strakke planning hanteren en komt de afgesproken opleverdatum niet in gevaar.

Wij brengen je ideeën tot leven

We hebben zelfs een eigen animatie-afdeling, zodat we alle onderdelen snel en volgens onze hoge kwaliteitseisen maken. Eventuele aanpassingen tijdens de productie of zelfs achteraf kunnen eveneens vlot, en passend in de gekozen stijl, worden uitgevoerd.

Klantenverhalen

 • bedrijfsfilm gemaakt door Mamascreen voor JB Hydraulics
  JB Hydraulics

  Bedrijfsfilm JB Hydraulics

  In een bedrijfsfilm wil je alle facetten laten zien van het bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder? In deze video zie je waarin JB Hydraulics zich onderscheidt van de rest. Deze groothandel in hydrauliek componenten is een dynamisch bedrijf met verschillende soorten producten en services.

  Bekijk project: Bedrijfsfilm JB Hydraulics
 • Een bedrijfsfilm gemaakt door Mamascreen voor het Grafisch Lyceum Rotterdam.
  Grafisch Lyceum Rotterdam

  Bedrijfsfilm Grafisch Lyceum Rotterdam

  In een bedrijfsfilm wil je alle facetten laten zien van het bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder? Het Grafisch Lyceum Rotterdam is een creatieve en dynamische omgeving die schreeuwt om een video die dat allemaal laat zien.

  Bekijk project: Bedrijfsfilm Grafisch Lyceum Rotterdam

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.