Documentaire maken

Van meeslepende verhalen tot informatieve reportages, wij leveren complete en meeslepende documentaires die de kijkers echt raken. Wij bieden een veelzijdige aanpak om de juiste documentaire te creëren die voldoet aan jouw doelen en budget.

Authentieke verhalen over complexe en gevoelige onderwerpen met blijvende impact.

Als je een authentiek verhaal wilt vertellen of uitleg wilt geven over een complex of gevoelig onderwerp, kan je een documentaire laten maken. De stijl, het tempo van de docu en de aandacht die je voor de boodschap kunt uittrekken, zorgen ervoor dat die indringend overkomt en beklijft.

Inspirerende documentaires die de wereld in beweging brengen

Voor een documentaire halen we alles uit de kast. We hebben er in de loop der jaren veel mogen maken.

Van (bekroonde) sportdocumentaires tot reportages over handelsrelaties tussen landen en van minidocu’s over innovatieve productietechnieken tot lange documentaires over goede doelen.

Maar altijd puur, en juist daardoor overtuigend.

Geloofwaardigheid versterken

Door een documentaire te laten maken benut je de journalistieke uitstraling ervan optimaal. Dat vergroot de geloofwaardigheid van je organisatie en van de boodschap.

Een oprechte en realistische insteek is daarbij een vereiste. Als je zelf de boodschap, het medium en de uitwerking serieus neemt, doet de kijker dat ook. Het effect is daardoor groter dan een promofilm.

Een documentaire geeft de kijker een diepgaand en authentiek inzicht in een bepaald onderwerp of gebeurtenis. Het biedt de mogelijkheid om complexe verhalen te vertellen, verschillende perspectieven te belichten en kritische discussies aan te wakkeren. Een documentaire inspireert, informeert en creëert bewustzijn over belangrijke kwesties in de wereld.

We adviseren je graag

Ontdek de veelzijdigheid van documentaires

Geen enkele documentaire is hetzelfde. Er zijn allerlei invalshoeken en uitwerkingen mogelijk. Afhankelijk van het onderwerp, de afzender en het doel kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lange of korte documentaire.

Wil je het journalistiek, neutraal, beschrijvend, persoonlijk en intiem, overtuigend, in de vorm van een reportage of gaat het erom uitleg te geven…

We adviseren graag over de juiste aanpak. Een aanpak waarbij ook de kosten binnen de perken blijven!

Deskundigheid en diversiteit

We hebben veel ervaring – met uiteenlopende soorten documentaires, voor nationale en internationale media en doelgroepen – en beschikken over alle faciliteiten, apparatuur en specialisten.

Van concept tot meesterwerk

We kunnen op locatie filmen (in een bedrijf, in de open lucht) of in een van onze eigen studio’s. Camera’s, licht, geluid… alles is voorhanden. Script, regie, visagie, interviews, montage, muziek en aftiteling…

Verzekerd van een veelzijdige mediapresentatie op maat

We leveren een compleet product, op de afgesproken datum. Geschikt voor uitzending via alle kanalen: tv, internet, voor beurzen, festivals, evenementen, bedrijfspresentaties en lanceringen.

Bereik diverse doelgroepen op verschillende kanalen

Voor online gebruik zijn doorgaans korte documentaires gewenst. Door daar al bij de productie rekening mee te houden kunnen we zorgen dat een docu voor tv ook geschikt is voor internet en social media; dan knippen we de beelden op in logische afleveringen, die zodoende afzonderlijk in te zetten zijn.

Eventueel zelfs voor verschillende kanalen en specifieke doelgroepen.

Oprecht geïnteresseerd

Mensen hebben behoefte aan diepgang, dat verklaart de vernieuwde populariteit van documentaires. Als je een documentaire laat maken, dan weet je dat de kijkers oprecht geïnteresseerd zijn.

Klantenverhalen

 • Een documentaire voor Volop gemaakt door Mamascreen over Jan Smaal.
  Volop

  Documentaire Volop Jan Smaal

  Volop is een club van betrokken Rotterdamse ondernemers die iets willen betekenen voor hun stad. Bedrijfsmiddelen, medewerkers en netwerk worden ingezet om stadgenoten te helpen die een steuntje in de rug verdienen.

  Bekijk project: Documentaire Volop Jan Smaal
 • Een documentaire gemaakt van Marco Schnater voor het Erasmus MC door Mamascreen.
  Erasmus MC

  Documentaire Erasmus MC Marco Schnater

  In deze korte documentaire lopen we mee met Marco Schnater. Hij is de enige long- en kinderchirurg in Nederland en expert in thoraxaandoeningen. We volgen hem tijdens zijn werk in het Erasmus MC.

  Bekijk project: Documentaire Erasmus MC Marco Schnater

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.