Corporate / Branding

Instructievideo laten maken

Een degelijke instructievideo die doet wat je er van mag verwachten. Audiovisueel komen jouw instructies natuurlijk het beste over. Wij hebben alle technieken in eigen huis om iedere handeling zo duidelijk mogelijk vast te kunnen leggen óf te animeren. Of het nu in onze studio is of op locatie, we zorgen ervoor dat je video effectief en begrijpelijk is. Bij ons kun je een professionele instructievideo laten maken waarbij echt aan alles is gedacht . Hoe we dat doen?

Leer snel en gemakkelijk met een op maat gemaakt instructievideo

Je kunt een instructievideo laten maken om in korte tijd een grote groep mensen te leren hoe ze een product behandelen (in elkaar zetten, demonteren of onderhouden bijvoorbeeld), dan wel een proces of activiteit goed, veilig en efficiënt kunnen uitvoeren. Groot voordeel is dat ze die kunnen volgen op een moment dat het hen uitkomt. Ze kunnen ook nog stappen terugkijken.

Wij zorgen voor een heldere, foutloze en volledige instructievideo

Een instructievideo maken lijkt eenvoudig, maar dat is het niet. Er kan veel misgaan – en daar zijn we zeer alert op. Er mag geen stap, hoe voor de hand liggend die ook is of lijkt, ontbreken en elke fase en handeling moet volledig helder zijn.

Zowel voor kijkers met ervaring of technische kennis als voor degenen zonder die achtergrond. We letten er ook op dat niets afleidt. Denk aan vieze nagels, kleding, decor, stem…

Effectieve instructievideo’s: de ideale oplossing voor flexibel leren op maat

Instructievideo’s kunnen heel goed ingezet worden voor allerlei leerdoeleinden: als training video voor cursisten of (nieuwe) medewerkers, maar ook als educatieve video voor vertegenwoordigers, monteurs, klanten, franchisenemers enzovoort.

Verspreiding via online of e-mail betekent dat ze iedereen individueel en op een geschikt moment de kennis kan verwerven. De instructievideo is ook over een langere periode en voor een onbeperkt aantal mensen inzetbaar.

Een instructievideo helpt om complexe informatie op een visuele en begrijpelijke manier over te brengen, waardoor het leerproces efficiënter wordt. Het biedt een herbruikbaar hulpmiddel dat gebruikers stapsgewijze begeleiding geeft bij het voltooien van taken of het gebruik van producten.

Bereik een groot publiek en leer hen moeiteloos processen uitvoeren

Onze experts zorgen ervoor dat jouw instructievideo helder en verduidelijking geeft

Wil je een instructievideo laten maken, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Dan weet je dat de explainer video of infomercial ook echt doet waar hij voor bedoeld is. We brengen de uitleg of instructie niet alleen goed en gedetailleerd in beeld, we zorgen er ook voor dat alle stappen logisch zijn.

Indien dat ter verduidelijking nodig is, voegen we animatie, markeringen en dergelijke toe.

Wij zorgen voor een zo realistisch mogelijke instructievideo

We kunnen de opnames in een van onze eigen studio’s maken, maar ook op locatie – bijvoorbeeld in de uiteindelijke werkomgeving waar de activiteiten zullen plaatsvinden, zodat de instructievideo (ook wel explanimation genoemd) zo realistisch mogelijk zijn.

Een instructievideo is een effectieve methode om kennis op te nemen

De uitleg kan worden gegeven door de persoon die de handelingen voordoet. Dat werkt bijvoorbeeld heel goed bij een specifieke vorm van dit soort video’s: de kookvideo, waarbij een al dan niet beroemde chef-kok zelf commentaar geeft bij de bereiding. Bij andere toepassingen kiest men doorgaans voor een voice-over. De uitleg loopt synchroon met de beelden en de combinatie van visuele en auditieve instructie zorgt ervoor dat de opgedane kennis beter wordt opgenomen en ook beter beklijft.

Perfect getimed en veelzijdig vastgelegd

We houden overal rekening mee. Zo draaien we bij voorkeur met meerdere camera’s, zodat de continuïteit kloppend is (qua timing, maar ook met welke hand de instructeur iets uitvoert) en we het product of de handelingen vanuit meerdere standpunten kunnen laten zien.

Wij zorgen ervoor dat ook de kleinste details opgenomen worden

Bovendien scheelt het tijd. Bij het opstellen van het script en bij de repetitie letten we erop dat alles wat in beeld moet zijn, ook in beeld komt. Ook de verborgen of kleine onderdelen. Dat zijn zaken die een perfecte training video onderscheiden van een doorsnee. Over geen enkele stap mag geen twijfel ontstaan. Dat kan de effectiviteit van de hele infomercial tenietdoen.

Klantenverhalen

 • bedrijfsfilm gemaakt door Mamascreen voor JB Hydraulics
  JB Hydraulics

  Bedrijfsfilm JB Hydraulics

  In een bedrijfsfilm wil je alle facetten laten zien van het bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder? In deze video zie je waarin JB Hydraulics zich onderscheidt van de rest. Deze groothandel in hydrauliek componenten is een dynamisch bedrijf met verschillende soorten producten en services.

  Bekijk project: Bedrijfsfilm JB Hydraulics
 • Een bedrijfsfilm gemaakt door Mamascreen voor het Grafisch Lyceum Rotterdam.
  Grafisch Lyceum Rotterdam

  Bedrijfsfilm Grafisch Lyceum Rotterdam

  In een bedrijfsfilm wil je alle facetten laten zien van het bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder? Het Grafisch Lyceum Rotterdam is een creatieve en dynamische omgeving die schreeuwt om een video die dat allemaal laat zien.

  Bekijk project: Bedrijfsfilm Grafisch Lyceum Rotterdam

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.