Food film maken

Wij maken allerlei soorten food films: kookvideo’s, receptvideo’s, reclamevideo’s en meer. Met onze eigen studio’s, de juiste mensen en techniek zorgen we voor het beste resultaat. We leveren maatwerk voor reclamebureaus, fabrikanten en supermarkten, inclusief scripts, storyboards en decors. We hechten ook veel belang aan het minimaliseren van voedselverspilling door slimme organisatie tijdens de opnames.

Verleidelijke Food Films die het water je in de mond doen lopen

Als je een food film laat maken, moet het eindresultaat ervoor zorgen dat het water de kijker in de mond loopt. Of het nu gaat om het bereidingsproces van een compleet gerecht, een kant-en-klaar food product of een smakelijke cocktail… de kwaliteit, versheid, aantrekkelijkheid en smakelijkheid moeten van het scherm afspatten.

Ontdek ons specialisme in het maken van smaakvolle food films

Een food film maken is een specialisme. Het maken ervan vergt ervaring, productkennis en de juiste apparatuur.

Die combinatie hebben we in huis, zodat we opdrachtgevers van A tot Z kunnen helpen. De eigen studio’s, met belichting en camera’s die ervoor zorgen dat het voedsel er gelikt uitziet, staan tot je beschikking. Inclusief onze experts.

Een onweerstaanbaar product dat schreeuwt om gekocht of bereid te worden!

Voor de promotie van een voedingsproduct is een food film hét aangewezen middel. De etenswaren staan centraal, activeren alle zintuigen en schreeuwen erom gekocht of bereid te worden.

Er zijn legio mogelijkheden: van commercials tot kookvideo’s en instructievideo’s. Maar het product of gerecht speelt de hoofdrol – en doet dat met glans.

Een foodvideo heeft een onschatbare waarde omdat het visuele aspecten, recepten en kooktechnieken combineert om kijkers te inspireren, te vermaken en te informeren over voedsel, en zo hun culinaire ervaring te verrijken.

Van kookvideo tot food reclames

Laat je culinaire visie tot leven komen met een veelzijdige foodfilmproductie!

Je kunt bij ons allerlei soorten foodfilms laten maken: van een kookvideo of receptvideo waarbij een kok de bereiding van een gerecht stap voor stap demonstreert en van commentaar voorziet tot een reclamevideo van een voedingsproduct voor bijvoorbeeld een fabrikant of een supermarktketen.

Ontdek de kracht van food films voor bedrijven – van reclamecampagnes tot interne communicatie

We produceren food films voor commercials, instructie, voor intern gebruik bij bedrijven.

Dat doen we voor reclamebureaus (waar de food film vaak deel uitmaakt van een campagne), maar ook direct voor fabrikanten, groothandels en retailbedrijven.

Creatief partnerschap vanaf de start

Voor hen kunnen we vanaf het allereerste begin meedenken en bijvoorbeeld scripts, storyboards en decors maken.

Oogverblindend gerecht

We gaan altijd voor het beste resultaat: het product of gerecht is de ster van de show en moet er perfect uitzien. En vers!

De juiste kleur en presentatie maken het gerecht compleet

De juiste kleur is eveneens van belang. De hulp van een foodstylist of food dresser is daarbij vaak welkom. Een speciale robot kan worden ingezet voor het minutieus, gecontroleerd en stijlvol laten zweven van ingrediënten, vaak in slow motion in beeld gebracht.

Onze hoogwaardige studio’s bieden een onbeperkte creatieve speelruimte voor elk scenario

We beschikken over eigen studio’s. Die zijn zo lang beschikbaar als nodig is en alle omstandigheden kunnen worden gecreëerd. Alle denkbare decors en attributen zijn voorhanden, de techniek (beeld en geluid) is van topkwaliteit.

Geen voedselverspilling

Zo beschikken we over speciale camera’s die nodig zijn voor supermacro en superslomo. Datzelfde geldt voor de cameramensen en geluidtechnici. Maar de opnames kunnen uiteraard ook op locatie worden opgenomen. Bijvoorbeeld in een bestaande keuken.

Een belangrijk aandachtspunt tijdens de opnames is het tegengaan van voedselverspilling. Door de werkzaamheden slim te organiseren is op dat vlak meer mogelijk dan men vaak denkt.

Klantenverhalen

 • bedrijfsfilm gemaakt voor Snoeks automotive door Mamascreen
  Snoeks Automotive

  Bedrijfsfilm Snoeks Automotive

  In een bedrijfsfilm wil je alle facetten laten zien van het bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder? Voor Snoeks Automotive hebben we dit ook gedaan. Van het ontwerp en het maken van de producten tot hoe het eindproduct eruit ziet. En van intern naar extern.

  Bekijk project: Bedrijfsfilm Snoeks Automotive
 • bedrijfsfilm gemaakt door mamascreen voor D. van der Steen
  D. van der Steen

  Bedrijfsfilm D. van der Steen

  In een bedrijfsfilm wil je alle facetten laten zien van het bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder? Voor 12GO Biking zijn dit natuurlijk fietsen en alles daar omheen.

  Bekijk project: Bedrijfsfilm D. van der Steen

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.