Corporate / Branding

Recruitmentvideo maken

Met ervaren professionals en topapparatuur creëren we authentieke en geloofwaardige recruitmentvideo’s die de werkomgeving, sfeer en collega’s laten zien. We denken mee over extra toepassingen en zelfs bij minder visueel interessante beroepen wekken we interesse met spannende scripts, filmische trucs en animatie.

Zet je bedrijf in de schijnwerpers met een dynamische recruitmentvideo en trek de best medewerkers aan

In alle branches is grote schaarste aan (goed) personeel. Werkgevers doen extra veel moeite voor hun werving en selectie. De ideale manier om letterlijk in beeld te komen bij toekomstige medewerkers is een recruitmentvideo laten maken. Breng daarmee je arbeidsmarktcommunicatie naar een hoger peil, laat zien wat je in huis hebt en waarom mensen graag bij je werken.

Mamascreen, de expert in het creëren van overtuigende recruitment video’s

Mamascreen maakt jaarlijks heel wat recruitmentvideo’s. Zowel voor non-profitorganisaties als bedrijven. We weten waar het bij arbeidscommunicatie om draait, hoe werkgevers in zo’n employer branding video (ook wel werken bij-video genoemd) goed uit de verf komen en hoe ze beter scoren als aantrekkelijke werkgever.

We regelen alles van begin tot eind. Van concept en script tot eindmontage.

Ontdek de onmisbare kracht van video in effectieve arbeidscommunicatie

Wervingscampagnes hebben aantoonbaar meer respons en rendement als daarbij een goede recruitment film wordt ingezet. In effectieve arbeidscommunicatie is video onmisbaar. In korte tijd kun je je als bedrijf of organisatie positioneren en wek je de interesse bij de doelgroep.

De recruitmentvideo is zowel online als offline gericht in te zetten en op meerdere manieren bruikbaar. Online, maar bijvoorbeeld ook op tv, banenbeurzen en open dagen. En vaak voor meerdere campagnes of vacatures.

Een recruitmentvideo kan potentiële kandidaten aantrekken door een levendige en aantrekkelijke presentatie van de bedrijfscultuur, de werkomgeving en de voordelen van het werken bij de organisatie. Het biedt een visuele en boeiende manier om de unieke aspecten en kansen binnen het bedrijf te communiceren, waardoor potentiële kandidaten worden geïnspireerd en gemotiveerd om te solliciteren.

Doelgroepgerichte video’s die passen bij jouw bedrijf

We denken mee en creëren een employer branding video die aansluit bij jouw doelstellingen

Wat is het verhaal van jullie bedrijf? Wat heb je te bieden als werkgever en naar wie ben je op zoek? We denken mee vanuit de arbeidsmarktcommunicatie en de doelstellingen. De employer branding video moet immers passen binnen het beleid, de huisstijl en eventueel lopende campagnes.

Wij hebben alle experts in huis voor een professionele productie

Alles is voorhanden, we kunnen snel starten en opleveren. Naast de apparatuur voor beeld, licht en geluid hebben we deskundige en ervaren cameramensen, regisseurs, geluidtechnici en specialisten voor montage, eindbewerking en grafisch design.

Trek de beste sollicitanten aan met je recruitment video

Een recruitment film moet niet alleen een positief maar ook een compleet beeld geven. Potentiële sollicitanten willen zien waar ze eventueel komen te werken, wat de omstandigheden zijn, hoe de werkplek eruitziet, wie hun collega’s worden, wat de sfeer is… Maar het moeten wel échte verhalen zijn, een recruitmentvideo moet de realiteit weergeven. Niets scoort zo goed als geloofwaardigheid.

Employer branding video inspireert niet alleen potentiele medewerkers maar ook een breder publiek

We denken ook mee over extra toepassingen en nieuwe kanalen. De employer branding video is bijvoorbeeld – soms met een kleine aanpassing – ook nuttig om goodwill te kweken bij een breder publiek dan alleen potentiële medewerkers.

Geef je recruitmentvideo meer impact door een kijkje te geven achter de schermen

Kijkers krijgen de kans op informatie van behind the scenes: wat gebeurt er op de werkplek, met hoeveel inzet werken jullie werknemers en welke creatieve oplossingen bedenken ze voor complexe problemen?

Wek de interesse van de juiste mensen met jouw recruitment video

Zelfs bij op het oog minder visueel interessante beroepen – op kantoor of in de ICT bijvoorbeeld – weten we hoe we met een recruitment film toch de interesse van de gedroomde nieuwe medewerkers te wekken én vast te houden. De ene keer is dat door een spannend script, de andere keer door filmische trucs en verrassende standpunten.

We kunnen zelfs animatie en 3D toepassen, bijvoorbeeld om ingewikkelde processen begrijpelijk uit te leggen.

Klantenverhalen

 • recruitmentvideo gemaakt door Mamascreen voor de noordelijke omgevingsdiensten
  Noordelijke omgevingsdiensten

  Recruitmentvideo noordelijke omgevingsdiensten

  Als je nieuwe medewerkers zoekt dan is een recruitmentvideo een mooie manier om sollicitanten te vinden. De noordelijke omgevingsdiensten zochten ook nieuwe medewerkers en heeft daarvoor een recruitmentvideo ingezet. In deze video hebben we vooral de omgeving van de noordelijke omgevingsdiensten in beeld gebracht; Noord-Nederland.

  Bekijk project: Recruitmentvideo noordelijke omgevingsdiensten
 • bedrijfsfilm gemaakt door Mamascreen voor JB Hydraulics
  JB Hydraulics

  Bedrijfsfilm JB Hydraulics

  In een bedrijfsfilm wil je alle facetten laten zien van het bedrijf. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder? In deze video zie je waarin JB Hydraulics zich onderscheidt van de rest. Deze groothandel in hydrauliek componenten is een dynamisch bedrijf met verschillende soorten producten en services.

  Bekijk project: Bedrijfsfilm JB Hydraulics

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.