Koreaanse Ambassade

60 jaar diplomatieke relatie Nederland en Korea

Nederland en Korea hebben al langer dan 60 jaar een diplomatieke relatie. Vanwege het 60-jarige jubileum wilde de Koreaanse Ambassade een documentaire laten maken. We hebben gekozen om drie onderwerpen uit te lichten; de geschiedenis, de zakelijke kant en de culturele kant. In deze eerste aflevering staat de geschiedenis tussen Nederland en het fascinerende Korea centraal.

Documentaire Koreaanse Ambassade

In deze aflevering hebben we mensen aan het woord gelaten die iets kunnen vertellen over de geschiedenis tussen Korea en Nederland. Al snel kom je dan uit in de Rijp. Hier kwam Jan Janszn. Weltevree vandaan en is waarschijnlijk de eerste Nederlander die Korea heeft bezocht. Hij werd ook een Koreaan, nam een Koreaanse naam aan en is daarom het symbool van de vriendschap tussen Korea en Nederland. Frederik Harmsen, voorzitter van Jan Janszn. Weltevree Foundation legt er in de documentaire meer over uit. We spreken ook met Evert Sprakelaar, bestuurslid van het Hendrick Hamel Museum. Hamel was één van de eerste Europeanen die voet aan wal zette in Korea. Als laatste spreken we met Paul Gommers, voorzitter van de Vereniging Oud Korea Strijders over de bijzondere band die is ontstaan tijdens de Koreaanse oorlog.

Meer weten over het Hendrick Hamel Museum, de Vereniging Oud Korea Strijders en/of de Jan Janszn. Weltevree foundation, kijk dan op
https://hendrickhamelmuseum.nl/
https://www.vox-voks.nl/
https://www.janjansznweltevree.nl/nl/

Wil jij ook een documentaire laten maken net als deze van de Koreaanse Ambassade?

Een documentaire is uitermate geschikt als je een authentiek verhaal wilt vertellen. Ook kan je aan een documentaire denken als je een gevoelig onderwerp aan wilt snijden. Door voor deze bepaalde stijl te kiezen kan je echt tijd en aandacht geven aan het onderwerp waar de video over gaat. Een documentaire kan inspireren, informeren en creëert bewustzijn over belangrijke kwesties.

Wil je meer weten over het laten maken van een documentaire? Klik dan hier.

Klant

Koreaanse Ambassade


Behind the scenes

Documentaire over de geschiedenis tussen Nederland en Korea voor de Koreaanse Ambassade door Mamascreen
Documentaire over de geschiedenis tussen Nederland en Korea voor de Koreaanse Ambassade door Mamascreen
Documentaire over de geschiedenis tussen Nederland en Korea voor de Koreaanse Ambassade door Mamascreen

Klaar om jouw verhaal te delen?

Bekijk ook

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.