Koreaanse Ambassade

60 jaar diplomatieke relatie Nederland en Korea

Nederland en Korea hebben al langer dan 60 jaar een diplomatieke relatie. Vanwege het 60-jarige jubileum wilde de Koreaanse Ambassade een documentaire laten maken. We hebben gekozen om drie onderwerpen uit te lichten; de geschiedenis, de zakelijke kant en de culturele kant. In deze derde aflevering staat de cultuur van het fascinerende Korea centraal.

Documentaire Koreaanse Ambassade – cultuur

In deze documentaire Koreaanse Ambassade – cultuur laten we mensen aan het woord die iets kunnen vertellen over de cultuur in Korea die overwaait naar Nederland, zoals K-pop. Lanisha Buurlage is fan van dit muziekgenre en vertelt waarom ze dit genre zo leuk vindt. Naast Koreaanse muziek, kijken we in Nederland ook steeds vaker Koreaanse series en speelfilms zoals Parasite. We praten hierover met Yoon-Shik Boxman van CinemAsia.
De aantrekkingskracht van de Koreaanse cultuur wordt steeds groter in de wereld, ook op Nederlanders. Waar dit vandaan komt legt hoogleraar Koreastudies Remco Breuker uit.
En als laatste bespreken we de verschillen tussen de Nederlandse en Koreaanse cultuur met een gezin die hier lange tijd woont.
Door verschillende mensen aan het woord te laten, konden we een mooi beeld geven van de Koreaanse cultuur.

Meer weten over CinemAsia en/of Koreastudies, kijk dan op
https://cinemasia.nl/nl/
https://www.universiteitleiden.nl/

Wil jij ook een documentaire laten maken net als deze van de Koreaanse Ambassade?

Een documentaire is uitermate geschikt als je een authentiek verhaal wilt vertellen. Ook kan je aan een documentaire denken als je een gevoelig onderwerp aan wilt snijden. Door voor deze bepaalde stijl te kiezen kan je echt tijd en aandacht geven aan het onderwerp waar de video over gaat. Een documentaire kan inspireren, informeren en creëert bewustzijn over belangrijke kwesties.

Wil je meer weten over het laten maken van een documentaire? Klik dan hier.

Klant

Koreaanse Ambassade


Behind the scenes

Documentaire Koreaanse Ambassade cultuur door Mamascreen
Documentaire Koreaanse Ambassade cultuur door Mamascreen
Documentaire Koreaanse Ambassade cultuur door Mamascreen

Klaar om jouw verhaal te delen?

Bekijk ook

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.