Erasmus MC

Animatie Eiwitrijke voeding

De afdeling Diëtetiek van Erasmus MC wilde een animatie laten ontwikkelen over eiwitrijke voeding. Eiwitrijke voeding is van groot belang in een periode van ziekte en herstel.
Hoe maak je dit het beste visueel? Aan de hand van animatie natuurlijk!
De animatie toont duidelijk aan wat eiwitrijke voeding en beweging met je lichaam doet. Doordat beeld en geluid (voice over) elkaar versterken komt de boodschap duidelijk over.

De vormgeving van karakters en elementen zijn ontwikkeld in de huisstijl van Erasmus MC.

Uitleganimatie die laat zien hoe belangrijk eiwitrijke voeding is.

Eiwitrijke voeding kan moeilijk worden uitgelegd aan de hand van video. Daarom hebben wij gekozen voor een 2D animatie stijl, waarmee we gemakkelijk onderdelen uitlichten die normaal niet te zien zijn. Zo kunnen wij cellen laten zien, die met het blote oog niet snel te zien zijn. Het verhaal over het belang van de eiwitrijke voeding kan het best ondersteund worden door een voice over. Zo heeft de kijker rust en tijd om het verhaal goed te volgen en op zich in te laten werken.

Erasmus MC

Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum dat verbonden is met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het is het grootste universitair medisch centrum van Nederland. Erasmus MC staat voor excellente zorg en een gezonde bevolking door onderzoek en onderwijs. Het is een werkgever, zorgverlener en opleider voor mensen van allerlei achtergronden.

Meer weten over het Erasmus MC, klik dan hier.

Wil jij ook een animatie laten maken zoals deze van het Erasmus MC?

Als je een complex onderwerp makkelijk wilt uitleggen dan is een uitleganimatie daar uitermate geschikt voor. Wij maken korte en makkelijk te begrijpen animaties. We bedenken en maken allerlei soorten animaties die de boodschap ondersteunen en visualiseren wat de verteller zegt.
Een uitleganimatie kan bijvoorbeeld een compacte en visueel aantrekkelijke manier zijn om complexe informatie te communiceren.
Maar je kunt bij animaties ook denken aan producten en processen die niet heel moeilijk of tegen hoge kosten te visualiseren zijn. Animatie biedt in veel gevallen een mooie oplossing.

Wil je meer animaties zien gemaakt door Mamascreen? Klik hier.

Klant

Erasmus MC

Reclamebureau

Campagne

Onderwerp

Eiwitrijke voeding


Behind the scenes

Mamascreen heeft een video gemaakt voor het erasmusmc waar ze uitleg geven over hoe belangrijk eiwitrijke voeding is.
Mamascreen heeft een video gemaakt voor het erasmusmc waar ze uitleg geven over hoe belangrijk eiwitrijke voeding is.
Mamascreen heeft een video gemaakt voor het erasmusmc waar ze uitleg geven over hoe belangrijk eiwitrijke voeding is.

Klaar om jouw verhaal te delen?

Bekijk ook

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.