Het eerste Kinderhersenlab van Nederland

Kind aan huis

Mamascreen is kind aan huis bij het Erasmus MC. Dit keer mochten we een kijkje nemen in het eerste Kinderhersenlab van Nederland. In juni werd dit Kinderhersenlab feestelijk geopend door het Erasmus MC Kinderhersencentrum. Het innovatieve lab in het Sophia Kinderziekenhuis geeft meer inzicht op de ontwikkeling van kinderen met aandoeningen aan het hoofd, hersenen en zintuigen. Op een speelse, maar ook gestructureerde manier wordt data verzameld in drie verschillende ruimtes. Hierdoor kunnen kinderen in de toekomst vaker zorg op maat krijgen.

Alles voor het kind

In het Sophia Kinderziekenhuis staat het kind centraal. Het Kinderhersenlab is daarom kindvriendelijk ingericht en de metingen gebeuren altijd spelenderwijs. Het ziekenhuis is bezig om een app te ontwikkelen zodat de kinderen hun resultaten in de gaten kunnen houden. De nieuwste innovaties worden gebruikt om kinderen actief te betrekken bij hun eigen zorg.

Mooie samenwerking

Mamascreen werkt al langere tijd samen met het Erasmus MC. We maken onder andere video’s om patiënten en bezoekers wegwijs te maken in het ziekenhuis. Maar ook volgen we artsen op hun werkdag en laten we verschillende afdelingen zien in het Erasmus MC en Sophia Kinderziekenhuis.

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.