ERasmus MC

Do cumentaire Erasmus MC Marco Schnater

In deze korte documentaire lopen we mee met Marco Schnater. Hij is de enige long- en kinderchirurg in Nederland en expert in thoraxaandoeningen. We volgen hem tijdens zijn werk in het Erasmus MC. Van de operatiekamer tot aan de vergaderkamer en van zijn eigen kantoor naar de ziekenhuiskamer van de patiënt.

Een kijkje in het leven van Marco Schnater van het Erasmus MC in deze documentaire

We lopen met de arts mee tijdens een dag in het Erasmus MC. Marco geeft een uniek kijkje in de operatiekamer waar hij een trechterborst-correctie uitvoert.
In deze korte documentaire hebben we ervoor gekozen om Marco zelf als voice-over te gebruiken. In een interview hebben we alle vragen gesteld die van toepassing waren op deze video. Zo konden we zijn verhaal heel goed gebruiken als voice-over.
Als vlieg op de muur hebben we Marco zoveel mogelijk willen filmen. Weinig inmenging van buitenaf zodat we echt een mooi kijkje konden nemen in zijn leven en wereld. Door deze twee technieken te gebruiken, wordt de kijker meteen een wereld ingetrokken die niet voor iedereen zichtbaar is.

Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum die is verbonden met de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het is het grootste universitair medisch centrum van Nederland. Ze staan voor excellente zorg en een gezonde bevolking door onderzoek en onderwijs. Het is een werkgever, zorgverlener en opleider voor mensen van allerlei achtergronden.
Meer weten over het Erasmus MC, klik dan hier.
Of wil je meer weten over het Kinderthoraxcentrum, klik dan hier.

Wil jij ook een documentaire laten maken net als deze van het Erasmus MC over Marco Schnater?

Een documentaire is uitermate geschikt als je een authentiek verhaal wilt vertellen. Ook kan je aan een documentaire denken als je een gevoelig onderwerp aan wilt snijden. Door voor deze bepaalde stijl te kiezen kan je echt tijd en aandacht geven aan het onderwerp waar de video over gaat. Een documentaire kan inspireren, informeren en creëert bewustzijn over belangrijke kwesties.
Voor een documentaire halen we alles uit de kast. We hebben er in de loop der jaren veel mogen maken. Van (bekroonde) sportdocumentaires tot reportages over handelsrelaties tussen landen en van minidocu’s over innovatieve productietechnieken tot lange documentaires over goede doelen. Maar altijd puur, en juist daardoor overtuigend.

Wil je meer weten over het maken van een documentaire? Klik hier.

Klant

Erasmus MC


Behind the scenes

Een documentaire gemaakt van Marco Schnater voor het Erasmus MC door Mamascreen.
Een documentaire gemaakt van Marco Schnater voor het Erasmus MC door Mamascreen.
Een documentaire gemaakt van Marco Schnater voor het Erasmus MC door Mamascreen.

Klaar om jouw verhaal te delen?

Bekijk ook

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.