Job Dura Prijs 2022 – W1555

Dezelfde visie over samenleven

De Job Dura prijs is weer uitgereikt. Al 10 jaar maken wij de video’s van de genomineerden! Ook dit jaar mochten we bij alle mooie nominaties langs. Het thema van dit jaar is ‘Circulariteit en duurzaam materiaalgebruik’.

W1555 is een Rotterdamse woningbouwvereniging. Haar bewoners hebben allemaal dezelfde visie op hoe zij willen samenleven. Deze is gebaseerd op ieders sociale normen en waarden en bestaande ideeën over betaalbaar wonen, diversiteit, tolerantie, ecologisch bewustzijn en toegang tot onderwijs en cultuur. In het hele woonproject is consequent gebruik gemaakt van hergebruikte materialen en restproducten.

De jury zei het volgende over W1555: het is een heel bijzonder en sociaal project dat tot stand is gekomen door de aanhoudende inzet van de bewoners en de flexibele houding van de gebouweigenaar.

Stichting Job Dura Fonds

De Job Dura Prijs is een initiatief van de Stichting Job Dura Fonds. Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds jaarlijks diverse initiatieven die de gebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen revitaliseren.

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.