Job Dura Prijs 2022 – BlueCity

Koploper op het vlak van circulariteit

BlueCity wint dit jaar de Daan Dura Prijs. De genomineerden van de Job Dura Prijs maken kans op deze prijs. Het thema van dit jaar is ‘Circulariteit en duurzaam materiaalgebruik’. BlueCity is gevestigd in het voormalige Tropicana en hier verzamelen zich de pioniers van de circulaire economie.

De jury was zeer te spreken over BlueCity. Ze zijn onder de indruk van de breedheid, de daadkracht en realiteitszin waarmee de initiatiefnemers de gebouwde omgeving al jarenlang als proeftuin zien om circulair te bouwen en denken te versnellen. De Daan Dura Prijs is eigenlijk een aanmoedigingsprijs maar volgens de jury is dat bij BlueCity absoluut niet het geval. BlueCity is immers lang en breed koploper op het vlak van circulariteit. De prijs is een beloning voor de geestdrift en daadkracht waarmee BlueCity al jarenlang pioniert.

Stichting Job Dura Fonds

De Job Dura Prijs en daarmee ook de Daan Dura Prijs is een initiatief van Stichting Job Dura Fonds. Naast de prijs ondersteunt en stimuleert het Job Dura Fonds jaarlijks diverse initiatieven die de bebouwde omgeving van groot Rotterdam duurzaam innoveren en/of helpen opbloeien.

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.