Wees een maatje, geen pestkop!

Commercial voor Stichting Stop Pesten Nu en Cartoon Network

Mamascreen heeft de tv-commercial geproduceerd voor de gezamenlijke anti-pestencampagne van Stichting Stop Pesten Nu en Cartoon Network. De campagne is eind augustus van start gegaan dus misschien heb je de landelijke commercial al voorbij zien komen. Radio-dj Fernando Halman is de nieuwe ambassadeur van deze campagne. Volgens hem maakt pesten mensen kapot en laat het emotionele littekens achter.

Online pesten

Uit onderzoek is gebleken dat online pesten onder kinderen tijdens de coronaperiode is toegenomen. Daarom is het goed dat deze campagne kinderen in laat zien dat ze elkaar niet moeten pesten, maar juist maatjes moeten zijn. Door middel van de maatjescode met 7 tips en het onlineplatform Buddy Network hoopt de stichting dat kinderen leren elkaar met respect te behandelen. Op Buddy Network kunnen kinderen informatie vinden over pesten. Naast Fernando leren ook de favoriete karakters van kinderen die op Cartoon Network te zien zijn dat je een maatje moet zijn en geen pestkop.

Fernando laat aan Metro weten: ”Ik vind het vreselijke dat er mensen zijn die zich ongemakkelijk voelen als ze naar school of werk moeten. Het is iets dat niet in een dag of twee is verbannen, en verdient daarom veel aandacht. Het maakt mensen kapot en laat emotionele littekens achter.”

Klant

Stichting Stop Pesten Nu en Cartoon Network

Reclamebureau

Media Tornado


Behind the scenes

commercial voor cartoon network gemaakt door mamascreen
commercial voor cartoon network gemaakt door mamascreen
commercial voor cartoon network gemaakt door mamascreen

Klaar om jouw verhaal te delen?

Bekijk ook

Klaar om jouw verhaal te vertellen?

Deel jouw idee met ons en wij maken er een meesterwerk van. Vraag nu een offerte aan.